Reklame

Teenagepigens lunger ophørte med at fungere, og hun måtte bringes i farmakologisk koma. Det hele på grund af e-cigaretter.

2019-09-07 07:40:33

E-cigaretter har nu været på markedet i en årrække. Indførelsen af disse var forbundet med en masse håb. De skulle være et ”sundt” alternativ til almindelige cigaretter. I tidens løb har vi desværre stadigt hyppigere kunnet læse historier om helbredsproblemer for brugerne af disse elektroniske cigaretter.

Det seneste offer er den 19-årige Maddie Nelson fra staten Utah i USA. Pigen havde røget e-cigaretter gennem tre år. For nylig var hun begyndt at klage over rygsmerter i området omkring nyrerne. Da hun begyndte at få problemer med at trække vejret, kom hun på hospitalet.

Lægerne prøvede at give hende ilt, men det gav ikke de ønskede resultater. Til sidst måtte de tage den tunge beslutning om at bringe hende i farmakologisk koma.

En gennemlysning af brystkassen påviste kraftigt beskadigede lunger. Først en Bronkoskopi gav svar på spørgsmålet om, hvad der var i vejen med Maddie. Det viste sig, at der var opstået en sjælden sygdom hos hende - Eosinofil pneumoni - en lungesygdom, hvor en bestemt type hvide blodlegemer (eosinofile leukocytter) samler sig i lungevævet.

Giv en "synes godt om" til Deldette.dk

DEN MEST HISTORIE

Reklame

Se lignende historier

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
Deldette.dk

Der kommer nyt spændende materiale hver dag Giv en "synes godt om" til Deldette.dk

x