Reklame

Den 18-årige var tæt på af dø på grund af e-cigaretter. I en dramatisk appel advarer han nu andre, efter at hans lunger faldt sammen.

2019-08-22 15:01:28

Det er mange år siden, forskerne kom frem til at kunne bevise, at rygning er skadeligt for helbredet. Vi ved i dag uden ringeste tvivl, at cigaretter kan være med til at fremkalde sygdomme så som lungekræft og kræft i mundhulen, og også kredsløbssygdomme som fx hjerteslag.
Der er derfor mange mennesker, der har sat deres lid til indførelsen af helt nye teknologier så som de såkaldte e-cigaretter. Som det nogle gange sker med ny teknologi, er der brug for en masse tid, inden vi finder ud af, om den egentlig er uskadelig. I tilfældet med e-cigaretter har vi allerede beskrevet flere alvorlige tilfælde, hvor udstyret er eksploderet. Vi har også skrevet om de mulige helbredsrisici.
Tilfældet med den 18-årige Chance Ammirat er imidlertid et af de mest chokerende udslag af brug af e-cigaretter. Den unge mand havde aldrig røget almindelige cigaretter, skriver Daily Mail. Men for omkring halvandet år siden begyndte han alligevel af bruge e-cigaretter. Som han selv erindrer, var det noget alle hans jævnaldrende også gjorde, da ingen tænkte på det som noget afhængighedsskabende, og der var heller ikke nogen, der var bevidst om de helbredsrisici, det medførte.
Som Chance selv forklarer, begyndte han aldrig at ryge almindelige cigaretter, da han synes, at de er ækle.
For nylig gik Chance med nogle bekendte til bowling, men under spillet begyndte han at føle sig dårlig tilpas. "Jeg følte, hvordan det begyndte at hamre i min brystkasse. Jeg følte det som om jeg fik er hjerteanfald" – erindrer den unge mand i spalterne i det britiske dagblad, Daily Mail. Han blev omgående taget til hospitalet, hvor det blev konstateret, at han havde undgået døden på et hængende hår. Lægerne forklarede, at hans venstre lunge var faldet sammen, og de måtte gennemføre en operation, for at redde hans liv.
Den 18-årige har nu en lang rekonvalescens for sig. Han genvinder desværre næppe nogensinde sin fulde førlighed. Lægerne advarer ham om, at konkurrencesport, så som lange løb, er udelukket.
Chance giver netop e-cigaretterne skylden for sine helbredsproblemer. Han ønsker nu at advare alle mod følgerne af at ryge e-cigaretter. Han har naturligvis ikke tænkt sig selv nogensinde at ryge igen.

Giv en "synes godt om" til Deldette.dk

DEN MEST HISTORIE

Reklame

Se lignende historier

Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?

Nej tak Ja - gerne
Deldette.dk

Der kommer nyt spændende materiale hver dag Giv en "synes godt om" til Deldette.dk

x